GymNews – 20 octombrie 2015

Propunerile Comitetului executiv al FIG pentru modificarea codului de punctaj pentru ciclul olimpic 2017-2020.

Campionatele Mondiale de la Glasgow (23 octombrie  – 1 noiembrie)

Campionatele Mondiale de la Glasgow se apropie cu pasi rapizi, iar echipele sunt aproape in totalitate conturate. Din pacate surprizele neplacute nu lipsesc nici ele. Catalina Ponor a fost retrasa de pe listele oficiale in urma unei recidive a accidentarii suferite inainte de Campionatele Nationale (ruptura fibrilara la gamba piciorului stang). Andreea Iridon s-a alaturat ca titulara echipei formate din Larisa Iordache, Diana Bulimar, AnaMaria Ocolisan, Laura Jurca si Silvia Zarzu. Rezerva a fost numita Andreea Munteanu.

Fetele au avut astazi antrenamentul oficial pe podiumul de concurs. Cateva inregistrari ale exercitiilor romancelor, dar si ale altor competitoare gasiti aici

Echipa masculina a pierdut si ea doi componenti de baza – Vlad Cotuna si Daniel Radeanu, ambii accidentati inainte de Campionatele Nationale. Astfel, in Anglia au facut deplasarea Andrei Muntean, Marius Berbecar, Cristian Bataga, Marian Dragulescu, Andrei Ursache, Laurentiu Nistor si rezerva Andrei Groza. 

Echipa Romaniei la Novarra (c) Faceboook Fangymnastics

Alte modificari aparute fata de listele nominale initiale:
– Rusia se joaca cu inlocuirile – Mustafina a renuntat sa participe chiar si in calitate de rezerva si a fost inlocuita in aceasta pozitie intai cu Dimitrieva si apoi cu Shelgunova. Mustafina va fi totusi la Glasgow ca invitat special al delegatiei ruse. Conform declaratiilor lui Rodionenko Mustafina sufera de o ruptura de menisc, va fi operata in Germania dupa Campionatele Mondiale si va avea nevoie de 2 luni de recuperare (va relua antrenementul in ianuarie), iar Ksenia Afanasieva are pietre la rinichi si a petrecut o saptamana in spital, dar va prezenta 3 aparate la Glasgow (sursa). Fotografii de la prezentarea oficiala a echipei Rusiei.
– Olanda a scos-o de pe liste pe Noel van Klaveren,
– Italia a fost nevoita sa o inlocuiasca pe Martina Rizzeli (accidentata la picior) cu Tea Ugrin. Rezerva va fi hotarata inainte de concurs intre Tea Ugrin si Lara Mori.
Minobe, rezerva Japoniei, s-a accidentat si a fost inlocuita cu Murakami.
Sam Mikulak (USA) s-a accidentat la glezna si va rata Mondialele. El a fost inolocuit cu Kimble (sursa).
Huang Huidan a fost elminata din echipa Chinei din cauza unor probleme de sanatate. Nu se stie cine va prelua locul de titulara in echipa (via GymCastic).

Martha Karolyi a calatorit la Glasgow alaturi de echipa Statelor Unite formata din Simone Biles, Gabby Douglas, Madison Kocian, Brenna Dowell, Maggie Nichols, Alexandra Raisman & Mykayla Skinner. Primele impresii de la antrenamete multumita lui Lauren de la Gymternet.

Echipa Statelor Unite la primul antrenament in Glasgow (c) Twitter Kittia Carpenter

S-a lansat mascota oficiala a Campionatelor Mondiale de la Glasgow – imagine.

USA Gymnastics va transmite on-line o parte a antrenamentului oficial si a calificarilor. Programul transmisiunilor il gasiti aici.

Asa cum ne-au obisnuit, cei de la CouchGymnast au analizat situatia si sansele unora dintre echipele cu un cuvant de spus la aceste campionate mondiale: Statele UniteMarea Britanie si Italia. IlusionTurns a a completat seria cu analize referitoare la echipele participante anuntate de Canada, Franta, Brazilia, Grecia si Olanda.

Si inca o statistica referitoare la punctajele medii obtinute de echipele nationale in competitiile din sezonul 2015.

Activitate competitionala

In ultima competitie de verificare (Novarra Cup) la care a participat alaturi de echipele Italiei, Spaniei si Belgiei, Romania a obtinut locul 1 pe echipe cu un punctaj de peste 227 puncte. Am realizat materiale cuprinzand rezultatele complete,  impresii dupa concurs si descrierea executiilor echipei Romaniei.

Intalnirea amicala dintre Brazilia, Germania si Elvetia ce s-a desfasurat pe 10 octombrie a fost castigata de Brazilia, condusa de Flavia Saraiva, cu un punctaj de 224.250 puncte, urvata de Germania (223.8) si Elvetia (217). Concursul individual compus a fost castigat de Flavia Saraiva  (56.85), urmata de Pauline Schafer, Sophie Scheder si Elizabeth Seitz, Giulia Steingruber terminand abia pe 7 (55.3). Rezultate complete

Romania

Aruncam o scurta privire in sala de la Izvorani la unul dintre ultimele antrenamente inainte de plecarea la Campionatele Mondiale cu ajutorul reportajului DolceSport.

La intalnirea Comitetului Executiv al Uniunii Europene de Gimnastica s-a acordat un vot de incredere Romaniei pentru organizarea Campionatelor Europene din 2017. Cel tarziu in decembrie trebuie clarificata situatia salii polivalente ce trebuia sa se construiasca in Bucuresti pentru a gazdui competitia, iar in cazul unui deznodamant nefavorabil s-a acceptat mutarea evenimentului la Cluj (sursa).

Andreea Raducan prezinta Echipa Nationala de Gimnastica a Romaniei – in 10 ani de 2 ori campioana olimpica si de 5 ori campioana mondiala

Sandra Izbasa a vorbit intr-un interviu pentru DolceSport despre sansele echipei feminine de gimnastica la Campionatele Mondiale de la Glasgow, despre ambitia Catalinei Ponor, lupta ei cu sine insasi pentru a reveni pe paralele, Simona Halep, Nadia Comaneci si multe alte subiecte interesante. Interviul integral il gasiti aici.

Pe 6-7 noiembrie la Sala Sporturilor din Deva va avea loc Campionatul National al Junioarelor. Competitia se adreseaza junioarelor si cuprinde atat concurs individual compus cat si finale pe aparate. Intrarea este libera. Mai multe detalii aici

International

O scurta privire asupra notelor D (dificultate) prezentate de componentele echipei SUA in acest sezon – aici

Interviu cu Brenna Dowell, ecomponenta a echipei deplasate de Statele Unite la Glasgow in vederea Campionatelor Mondiale – aici

Lotul national masculin al Ucrainei a primit saptamana trecuta un set nou de aparate, printre care si un sol, aparat ce se afla intr-o stare avansata de degradare. Gimnastii din aceasta tara se antrenau la sol mai mult in cadrul competitiilor la care participau. Succes in pregatire!

Maria Bondareva, o fosta junioara de perspectiva pentru echipa Rusiei, si-a anuntat retragerea oficiala din cauza unei accidentari la spate. Ea va merge la facultate si va incepe sa antreneze (via Rewritting Russian Gymnastics).

O prezentare pe larg a gimnastei Oksana Chusovitina care la 40 de ani incearca sa-si finalizeze cariera prin participarea la a 7a editie a Jocurilor Olimpice. Gimnasta reprezinta in momentul de fata Uzbekistanul, tara sa natala, dar de-a lungul timpului a concurat si pentru Rusia si Germania. Ea va incerca sa prezinte la Glasgow saritura Produnova cu scopul de a se califica direct la Jocurile Olimpice de la Rio prin castigarea unei medalii individuale (sursa).

Larissa Miller (componenta a echipei olimpice a Australiei in 2012 la Londra) a confirmat ca a fost victima unor abuzuri sexuale. Atacatorul se afla acum in inchisoare, iar Larissa s-a refugiat in gimnastica. Ea este acum ambasador in cadrul unei fundatii care lupta impotriva abuzurilor (sursa).

Danusia Francis, studenta la UCLA si participanta in campionatul interuniversitar american, va participa la Campionatele Mondiale de la Glasgow reprezentand Jamaica (sursa).

Noul sol al Flaviei Saraiva (Brazilia) – aici

Oana Corina Constantin, campioana la gimnastica aerobica, a revenit in sala de antrenament si doreste sa participe la Campionatele Europene ce vor incepe peste 2 saptamani. Interviu

Sursa foto – Campania OMV Petrom #suntemcuvoi

Diana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.