Jurnalul lui Beatrice – “M-a maturizat gimnastica, m-a ajutat sa vad lucrurile altfel…”

 

La inceput am facut balet un an de zile, dar nu mi-a placut si vroiam sa merg in sala de la gimnastica. Mama nu era insa de acord, desi ii spuneam mereu: “O sa iti para rau daca nu ma lasi la gimnastica!”. Iar cand m-a adus in sala de gimnastica, parca am simtit ca locul acela era pentru mine, ca ma completa intr-un mod inexplicabil.

Cu timpul, mi-am dat seama ca poate nu am reactionat asa cum s-ar fi asteptat ceilalti. Multe persoane m-au crezut poate nerecunoscatoare, dar niciodata nu ii voi uita pe cei care m-au ajutat si m-au sprijinit in orice moment al vietii mele de gimnasta .

Pur si simplu, atunci cand practici gimnastica, nu ai cum sa te plictisesti. Zi de zi inveti elemente, compui exercitii, creezi ansambluri, soluri…..cu timpul incepi sa perfectionezi ceea ce ai invatat si incerci sa tinzi spre acuratete si perfectiune.

Sa nu va ganditi niciodata ca gimnastica este un sport usor! Multe persoane sunt tentate sa zica: “Aaaa, e foarte usor: te duci la sala, te antrenezi si atat!”. Insa, din propria experienta, va spun ca nu este deloc la fel de usor pe cat pare; cand incepi sa practici acest sport, te supui la o serie de sacrificii.

Cand copiii de varsta ta vor iesi in fata blocului sau in parc, tu vei sta ore intregi in sala de antrenament. Vezi prin diferite locuri copii care mananca ciocolata sau inghetata, insa responsabilitatea te face sa te gandesti ca ai un regim alimentar diferit fata de ei. Totusi, personal nu voi regreta niciodata aceste sacrificii, probabil ca nicio gimnasta nu regreta ca a ales acest sport. Si aceasta pentru ca gimnastica este cel mai frumos sport.

De asemenea, in gimnastica nu totul este “roz”; sunt unele momente foarte dificile, care prefer sa ramana intre mine, sala de antrenament, colegele si antrenorii. Cu toate acestea, pot spune ca aceste momente dificile mi-au prins bine. M-a maturizat gimnastica,m-a facut sa vad lucrurile altfel, sa nu fiu doar ca cei din jurul meu si intdeauna sa NU RENUNT.

Un antrenor mi-a spus candva: “Stii sa rabzi? De ciuda? De umilinta? De invidie? O sa faci bataturi in palme! Stii ca nu ai voie sa te alinti ca toti copiii? Daca stii sa le rabzi pe toate…atunci inseamna ca poti face orice!”

Sursa poza: theworldofgymnastics.com

Beatrice

One Response to Jurnalul lui Beatrice – “M-a maturizat gimnastica, m-a ajutat sa vad lucrurile altfel…”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.