Maroney revine si tinteste Mondialele de la Anvers

Vice-campioana olimpica la sarituri, McKayla Maroney, a revenit oficial aseara in activitatea competitionala. Considerata de specialisti ca fiind una dintre cele mai bune gimnaste la sarituri din toate timpurile, Maroney a avut o prestatie extraordinara la aparatul care i-a adus faima mai sus amintita, dand, in acelasi timp, impresia ca nici nu a lipsit in ultimele 11 luni.

Inapoi in trecut

Ultima aparitie a americancei intr-un concurs s-a consemnat acum aproape 1 an tocmai in finala olimpica de la sarituri. Atunci, Maroney a trebuit sa se multumeasca doar cu medalia de argint, aurul fiind castigat de campioana noastra – Sandra Izbasa. Dar acea medalie de argint si popularul “not impressed” i-au adus lui Maroney poate mai multa faima decat daca ar fi castigat titlul olimpic.

Ce a urmat dupa Londra pentru Maroney?

Perioada post-olimpica a fost una incarcata (dar probabil frumoasa cu mici exceptii) pentru McKayla Maroney. Peste noapte a devenit una dintre cele mai cautate personalitatiĀ  pe internet. Chipul ei “not impressed”, de pe podiumul olimpic, s-a transformat intr-un adevarat fenomen online, dand nastere unui trend in industria de meme-uri si gif-uri animate. Pe plan profesional au aparut foarte multe oferte de publicitate si invitatii de a participa in diverse show-uri de televiziune. A avut cateva aparitii episodice si in serialul de televiziune Hart of Dixie, in urma carora a declarat ca ar fi tentata de o cariera in TV dupa ce seĀ  retrage din gimnastica.

Gimnastica incotro?

Tinand cont de modul in care viata lui Maroney s-a schimbat dupa Jocurile Olimpice, tot mai multi se intrebau daca americanca va reveni in sala de gimnastica sau isi va cauta un nou drum. In timp ce se afla intr-un turneu demonstrativ alaturi de colegele de echipa, Maroney si-a fracturat tibia la un simplu salt intins. Astfel zvonurile cu privire la un final de cariera sportiva s-au inmultit. Au urmat 3 interventii chirugicale (doua la tibia fracturata si una la degetul mare de la piciorul drept) si cateva saptamani de recuperare. In decembrie 2012 a avut ultima operatie, iar in februarie 2013 a revenit in sala de gimnastica.

Urmatoarea oprire…Mondialele de la Anvers

11 luni, o accidentare, trei operatii si multe aparitii in mass-media dar aseara Maroney nu a aratat ca o gimnasta care a trecut prin atatea momente dificile. In interviul acordat dupa concurs a declarat ca nu cauta o revansa pentru cele intamplate la Londra. Vrea doar sa faca gimnastica si sa obtina multe alte rezultate. La US Classics a participat doar la doua aparate, insa pentru Nationalele din luna august are in plan sa faca un concurs complet. Este constienta de faptul ca in SUA concurenta este foarte mare si ca trebuie sa se prezinte la un nivel ridicat pentru a obtine un loc in echipa pentru Anvers. Insa, dupa evolutia de aseara, nu cred ca exista vreun dubiu. Sariturile executate de ea (Amanar si Mustafina) sunt in continuare printre cele mai bune din lume. Cu siguranta va fi din nou considerata favorita principala la castigarea titlului mondial, insa la fel s-a intamplat si la Olimpiada. Teoria ca teoria, insa trebuie sa vedem cum vor sta lucrurile si in practica. Nu-i asa?

Cele doua sarituri de la US Classics:

Saritura Amanar (15.600 – 6.3 D + 9.4 E – 0.1 penalizare):

Saritura Mustafina (15.225 – 6.0 D + 9.225 E)

Sursa foto & video

Mihai

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.