Ana Ocolisan surprinde la Massilia cu o noua saritura

Cu toate ca anul acesta nu a prins echipa Romaniei pentru Europene sau Mondiale, Ana Maria Ocolisan nu s-a dat batuta si a continuat sa munceasca si sa progreseze cu gandul la viitor. In acest weekend, Ana a facut deplasarea in Franta, la Massilia, acolo unde alaturi de Larisa Iordache, Andreea Munteanu si Stefania Stanila a urcat pe prima treapta a podiumul, in intrecerea pe echipe.

Insa, in ceea ce o priveste pe Ana, cea mai buna evolutie a fost cea de la¬†sarituri. Daca pana acum Ana obisnuia sa sara un Yurchenko (ronda, flic – salt inainte intins) cu doar un surub, de aceasta data ea a mai adaugat inca o intoarcere, reusind astfel sa-si creasca dificultatea cu 8 zecimi. Intr-o lume dominata de sariturile Amanar si de zvonurile cu privire la un posibil Yurchenko triplu….poate progresul Anei Maria nu pare cine stie ce performanta, insa trebuie apreciata orice reusita, fie ea mai mica sau mai mare. Pana la urma, la marea performanta ajungi cu pasi marunti, dar siguri. Iar Ana cu siguranta nu se va opri aici. Multa bafta in continuare!

Saritura Anei o puteti urmari AICI

Povestea Anei Ocolisan…pe scurt.


(sursa: PuzzleGym/Benoit Bonatre)

Nascuta pe 10 decembrie 1997, Ana Maria Ocolisan a inceput gimnastica de performanta la Deva alaturi de antrenorii Dicu Mirela si Sorin Tolteanu, iar apoi a inceput sa lucreze cu Alexandru Militaru.

La sfarsitul anului 2010 a fost selectionata in lotul de junioare de la Deva, iar in vara lui 2011, Ana a decis ca e momentul sa ia o pauza si s-a intors acasa, la familie. Motivul: nu s-a putut adapta cu pregatirea centralizata si cu cerintele de la nivelul unui lot national.

Nu a putut sa stea prea mult timp departe de gimnastica, iar in luna august a revenit la clubul de la Deva, unde s-a antrenat pentru a recupera perioada de pauza. Spre sfarsitul anului 2011 Ana a fost din nou inclusa in lotul national de la Deva, iar apoi a facut trecerea la lotul mare, de la Izvorani.

Pentru anul 2014, Ana are o sansa reala de a prinde echipa Romaniei pentru marile competitii. Este o gimnasta talentata, cu executii curate si sigure. Va trebui sa lucreze mai mult la toate aparatele, in special la paralele. Sa-i tinem pumnii si sa speram ca acest concurs din Massilia este un nou punct de start pentru ea.

Mai multe informatii cu privire la palmaresul Anei puteti gasi pe pagina ei de pe Puzzle.

Mihai

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.