Hai! Te-am convins, vii cu noi? (II) – Junioarele

Anda Butuc (Dinamo)

Anda este o barnista prin excelenta, are un exercitiu dificil, pe care il executa cu multa eleganta si rafinament. De asemenea, este o gimnasta care arata foarte bine si la paralele. A facut parte din echipa de junioare care a castigat medalia de bronz la Campionatele Europene de la Sofia si cu siguranta ar fi avut o sansa la podiumul de la barna daca nu ar fi ratat in concursul de calificare.

Andreea Ciurusniuc (Steaua)

Ea e junioara cu cea mai mare rata de progres, incepand din 2013 si pana acum. E o gimnasta care ne face sa ne intrebam de fiecare data : « Oare cu ce mai vine nou Andreea de data asta? », la ultimele competitii la care a participat aducand de fiecare data ceva nou in integralele ei. E o gimnasta frumoasa, cu potential pe toate cele patru aparate. Speram sa fie pe trend ascendent in continuare si sa ne faca surprize frumoase si saptamana viitoare.

Diana Damian (Focsani)

Diana e exact dupa tiparul clasic al gimnastelor noastre : micuta de statura, de parca ai vedea-o pe Andreea Raducan. Diana a parasit lotul de junioare, dar se antreneaza in continuare la clubul de provenienta. Asta nu inseamna insa ca nu te impresioneaza mai ales la sol, unde in 2013 avea aterizarile precise, fara a lasa arbitrilor prea multe zecimi la executie. Pe Diana nu am vazut-o anul acesta deloc, asa incat sunt si eu curioasa cum va evolua in aceasta saptamana.

Maria Holbura (Constanta)

Maria face parte din lotul de la Deva. Este o gimnasta care a crescut foarte mult la paralele, o gimnasta placuta ochiului, care straluceste si la sol. Desi mai are de crescut in ceea ce priveste dificultatea, Maria poate fi o solutie pentru echipa daca va avea o evolutie la fel de frumoasa ca pana acum.

Andreea Iridon (Deva)

Andreea Iridon e o gimnasta cum nu a mai avut de multa vreme Romania, poate de la Aurelia Dobre incoace. Cu exercitii competitive la paralele si barna, Andreea are un potential fantastic la aceste doua aparate, avand o executie exemplara, de manual. Exercitiul la barna are o coregrafie frumoasa, cu gesturi naturale, care te fac sa zambesti involuntar. Solul ei este de asemenea atipic pentru o romanca, avand o acrobatica mai usoara din cauza problemelor de sanatate pe care le-a avut in ultimii ani. Insa la europenele din luna mai a fost pe podiumul de la sol nu datorita acrobaticii, cat mai degraba datorita elementelor artistice si interpretarii. E o prezenta pe care orice iubitor de gimnastica nu o poate rata.

Teaa Milea (Constanta)

La fel ca Diana Damian, Teea a plecat de la lotul de junioare si concureaza din placere, ea remarcandu-se prin combinatii interesante la barna si calm in executie. Pe Teea am vazut-o prima data intr-un episod al « Fabricii de medalii » filmate de Andreea Raducan la Constanta, antrenand atunci bazele pentru o viitoare trecere dificila la paralele. Sper ca vom vedea si acea trecere candva de la ea.

Laura Nacu (Galati)

Laura nu a fost selectata vreodata la lotul de junioare, insa este o gimnasta interesanta si deosebita, iar plasarea ei in partea de jos a ultimelor clasamente a fost datorata mai degraba ratarilor decat potentialului ei. Are elemente originale si arata foarte bine pe aparate. E chiar uimitor ca e o gimnasta captivanta, desi se antreneaza la un club sarac, care nu e printre cele considerate de traditie.

Stefania Orzu (Onesti)

Cea de-a doua Stefi a acestui concurs debordeaza de veselie si se remarca mai ales la sol, unde are capacitatea de a cuceri aplauzele publicului, fiind si ea o micuta, ca si Silvia Zarzu.

Emanuela Parva (Deva)

Ema este de urmarit la paralele, unde are cateva elemente mai rar intalnite la fetele noastre. Acestea sunt executate cu o tinuta placuta, specifica lotului de la Deva, Ema fiind si o gimnasta longilina. Ea da dovada de aceeasi eleganta si pe barna.

Asiana Peng (Deva)

Despre Asi s-au scris multe, mai ales luandu-se in seama originea ei pe jumatate asiatica. Este o gimnasta cu o dificultate mai mica a exercitiilor, o gimnasta pe care specialistii o asteapta sa creasca, avand o baza foarte buna a elementelor si o tinuta exemplara. Antrenorii ei la club, cei care au adus-o in lotul de la Izvornai, au fost multipla campioana Gina Gogean si Cristinel Micu, ce sunt cunoscuti pentru felul placut in care isi pregatesc fetele.

Denisa Stanciu (Sibiu)

Denisa are o urcare foarte interesanta la barna, ca de altfel intregul exercitiu. Vazand-o, intelegi de ce provine de la acelasi club ca Sabina Cojocar. Deni are, si ea, un exercitiu frumos la sol, executat pe o muzica ce are influente spaniole.

Andra Stoica (Dinamo)

Andra a fost si ea parte a echipei europene, unde a facut un concurs de calificare sub potentialul ei. Fara cele doua ratari ar fi avut sanse reale de medalii la barna si sol, fiind de obicei chiar sigura pe ea la aceste doua aparate. Solul ei este atractia concursului junioarelor, un sol energic, care ne duce cu gandul la samba si la Rio. Barna are miscari « imprumutate » din coregrafia de la sol, Andra avand viteza de executie si siguranta in miscari. Ceea ce e uimitor e ca Andra arata foarte bine si la paralele, unde are un exercitiu foarte bun si chiar competitiv.

Dora Vulcan (Dinamo)

Dora este o alta gimnasta frumoasa, eleganta, gratioasa, care din pacate s-a confruntat cu cateva probleme de sanatate in ultima perioada. Este o gimnasta cu foarte mult potential. Solul ei se remarca prin muzica, piruete, sarituri artistice ample si aterizari lipite (ceea ce e destul de rar intalnit la gimnastele noastre, mai ales la cele longiline, cum e si Dora).

Hai! Te-am convins, vii cu noi sambata si duminica?

Multumesc pentru poze prietenilor nostri, Emilia si PuzzleGym

Cristina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.