GymNews – 11 martie 2015

Odata cu venirea primaverii s-a reinfiintat lotul national de junioare de la Onesti. Sub conducerea antrenorilor Raluca Bugner, Ciprian Cretu, Ioana grava si Matei Stanei gimnaste nascute in 2003 si 2004 incep sa paseasca incet pe drumul performantei. Ele sunt Iulia Berar (CSM Arad), Daniela Trica (2004) (CSS Barlad), Antonia Duta (2004) si Maria Pana (CS Dinamo Bucharest), Camelia Anghel, Alexia Borascu si Diana Mandrea (CSA Steaua Bucharest), Ioana Stanciulescu (2004) (CS Farul Constanta), Ana Maria Puiu (CSSG Focsani), Teodora Manolache, Ioana Oprea si Coleen Tataru (CSM Onesti), Elena Burlacu (CS Petrolul Ploiesti), Gianina Dan (CSS 1 Timisoara) (sursa)


Lotul national de junioare de la Onesti via PuzzleGym

Urarea fetelor din lotul national al Romaniei pentru toate mamele – video via Facebook Lotul feminin de gimnastica al Romaniei

Activitate competitionala

American Cup, ultima etapa de cupa mondiala din sezonul 2014-2015, s-a desfasurat pe 7 martie la Dallas. Competitia a fost castigata de campioana mondiala Simone Biles cu un total de 62.299 puncte, urmata de MyKayla Skinner si Erika Fasana rezultate feminin si detalii despre competitie Chiar daca a terminat pe locul 4, Jessica Lopez (Venezuela) a castigat sezonul de Cupa Mondiala in absenta Larisei Iordache. Competitia masculina a fost castigata de Oleg verniaiev (Ucraina) urmat de Ryohei Kato (Japonia) si Donnel Whittenburg (SUA) detalii competitie masculina

Fotografii de la antrenamentul oficial, Fotografii din concurs si inregistrari din concurs

In perioada 4-8 martie s-au desfasurat la Penza Campionatele Rusiei (lista competitorilor). Absentele notabile ale concursului au fost Alyia Mustafina (in refacere pentru Jocurile Europene) si Anastasia Grishina. Concursul individual compus feminin a fost castigat de Maria Kharenkova (58.033), urmata de Alla Sosniskaya (56.6 cu o ratare la paralele) si Seda Tutkhalyan (56.334). Ksenia Afanasieva, Viktoria Komova si Maria Paseka nu au concurat la individual compus. Finalele pe aparate au fost castigate de Alla Sosnniskaya urmata de Maria Paseka (cu o saritura Cheng executata in premiera) (sarituri), Daria Spiridonova, urmata de Ekaterina Kramarenko (paralele), Maria Kharenkova (barna) si Ksenia Afanasieva (sol). Concursul individual compus masculin a fost castigat de Belyavskiy, urmat de Kuksenkov si Ignatiev.
Rezultate individual compus
Rezultate concurs echipe

Inregistrare finale barna si sol fete, sarituri, paralele si bara fixa baieti
Inregistrare finale paralele fete si inele baieti


Ksenia Afanasieva alaturi de antrenoarea sa dupa castigarea aurului la sol in cadrul Campionatelor Rusiei
Galerie foto

La concursul desfasurat la Baku in perioada 5-6 martie ca si avampremiera pentru prima editie a Jocurilor Europene ce se vor desfasura aici in iunie campionii la individual compus au fost Oleg Stepko (90.6 puncte) si Kristina Pravdina (50.399 puncte), ambii reprezentand Azerbadjanul. Romania a fost reprezentata in concursul baietilor de Laurentiu Nistor si Daniel Radeanu. Cei doi s-au calificat in 5 finale pe aparate, iar Laurentiu a castigat medalia de bronz in concursul la bara fixa (rezultate individual compus si calificari si rezultate finale pe aparate).

Ioana Crisan, componenta a lotului national de junioare de la Deva, a concurat in campionatul national al Italiei pentru echipa Lissonese. Ioana a concurat la sarituri si paralele, ambele scoruri contand in punctajul echipei (rezultate complete).

Austrian Team Open, concurs desfasurat pe 28 februarie la Linz, a reprezentat intoarcerea in competitii a Giuliei Steingruber, acccidentata usor in octombrie la Swiss Cup. Giulia a castigat la aceasta competitie 4 medalii de aur (individual compus, sarituri, barna si sol), una de argint (echipe) si una de bronz (paralele) rezultate complete.

Concursul L’International Gymnix (5-8 martie 2015) destinat junioarelor a fost castigat de Rose Kaying Woo din Canada rezultate

Alaturi de American Cup, in aceiasi locatie, a fost organizata Cupa Nastia Liukin, dedicata gimnastelor de nivel 10, ultimul nivel inainte de trecerea la gimnastica de performanta. Gimnastele de nivel 10 au sanse mari de a obtine burse si a se alatura echipelor din NCAA – campionatul interuniversitar din Statele Unite. rezultate complete si inregistrari din concurs

Cupa Mondiala de la Cottbus este prezentata in imagini – video

A fost facut public modelul medaliilor pentru prima editie a Jocurilor Europene foto

Cupa Mondiala de Gimnastica Ritmica si Cupa Irina Deleanu se vor desfasura la Bucuresi, in Sala Polivalenta in perioada 3-5 aprilie 2015.

Gym-elemente

O componenta a echipei nationale a Spaniei si un salt intins inainte cu 3 suruburi (1080) – video

Un nou element la bara fixa – Kovacs dublu intins – video

Romania

Conform paginii oficiale de Facebook Lotul Feminin de Gimnastica al Romaniei, Ana Ocolisan a suferit o interventie la cot si obiectivul anului pentru ea il constituie Campionatele Mondiale.

Larisa are muzica noua la sol, iar Diana va reveni in competitii dupa 10 luni de pauza. Prima competitie la care fetele vor merge impreuna este Cupa Mondiala de la Doha (video). In iunie cel mai probabil Diana va participa la prima editie a Jocurilor Europene in timp ce Larisa va sustine examenul de Bacalaureat (video).

Sandra Izbasa a acordat un amplu interviu in care a vorbit despre viata ei actuala, planurile de viitor, modificarile in codul actual de punctaj si posibilitatea de a reveni in gimnastica de performanta (interviu integral).


Foto via ProSport

Fetitele intrate in cantonament in toamna anului 2014 prin programul Tara, tara vrem campioane! isi continua antrenamentele invatand elementele de baza ale acestui sport. Cei de la Sport News au realizat o serie de materiale sub titlul O zi din viata unor gimnaste avandu-le ca protagoniste pe micutele de la clubul Dinamo – partea I, partea a IIa si partea a IIIa.

Imagini cu micutele din proiect via pagina de Facebook – Lotul Feminin de Gimnastica al Romaniei – Steaua, Deva, Constanta si Dinamo.

Lotul de junioare de la Deva a primit o sponsorizare din partea Crucii Rosii in vederea achizitionarii unui aparat de fizioterapie destinat recuperarii sursa. Imagini din gala organizata cu aceasta ocazie – video

Lotul de junioare de la Deva

Statele Unite

Statele Unite au anuntat lista provizorie pentru concursul de la Jesolo (sursa):

Junioare – Norah Flatley, Jazmyn Foberg,Lauren Hernandez, Olivia Trautman, Victoria Nguyen, Jordan Chiles,

Seniors:Alexandra Raisman, Gabrielle Douglas, Mykayla Skinner, Kyla Ross, Simone Biles, Emily Schild, Alyssa Baumann,Bailie Key, Madison Desch,

Elizabeth Price, castigatoare a concursului de Cupa Mondiala din sezonul 2013-2014, care s-a retras vara trecuta din gimnastica de performanta pentru a beneficia de o bursa la Stanford si a concura in campionatul inter-universitar din Statele Unite si-a explicat decizia afirmand ca Jocurile Olimpice si Campionatele Mondiale nu au reprezentat niciodata o tinta pentru ea. Price isi doreste sa devina inginer in stiinte biomedicale si a folosit gimnastica pentru a-si indeplini acest vis (interviu complet).

McKayla Maroney, campioana olimpica impreuna cu echipa si vicecampioana olimpica la sarituri in 2012, a anuntat ca este gata pentru a se intoarce in competitii dupa an an de pauza cauzat de o accidentare. Ea nu a participat inca la cantonamentele echipei nationale (sursa).

Detalii din cantonamentul echipei nationale a Statelor Unite (raport + inregistrari )

Nastia Liukin va participa in noul sezon al emisiunii Dancing with the Stars (sursa).

International

La ultima intalnire a consiliului executiv al FIG s-a decis elaborarea unei propuneri pentru modificarea sistemului de calificare al gimnastilor la Jocurile Olimpice, incepand cu Tokyo 2020. Aceasta modificare s-ar baza pe reducerea numarului de gimnasti din cadrul echipelor pentru a oferi mai multe oportunitati de calificare specialistilor pe aparate (sursa).

Vor avea Jocurile Olimpice de la Rio o flacara olimpica sau doua?? (sursa)

Aliya Mustafina a ratat Campionatele Rusiei, dar se antreneaza avand ca si scop participarea la Jocurile Europene de la Baku (sursa).

Anastasia Grishina a ratat Campionatele Rusiei din cauza unei usoare accidentari survenite la sarituri la acelasi genunchi la care avusese probleme si in 2014 (sursa).

Andrei Rodionenko, coordonatorul echipei nationale a Rusiei, vorbeste intr-un scurt interviu despre starea echipei, programul competitional si accidentari (sursa).

Povestile unor gimnaste din echipa nationala a Italiei si imagini din antrenament – Enus Mariani, Elisa Meneghini, Francesca Deagostini.

Andreas Bretschneider a suferit o ruptura de ligamente incrucisate in timp ce se antrena pentru un concurs intern.

Interviu cu Marta Pihan Kuleszka (Polonia) – interviu

Alma Kuc, noua componenta a echipei nationale a Poloniei, a oferit un interviu pentru International Gymnast Magazine. Alma, care are atat cetatenie poloneza cat si americana si canadiana, se antreneaza in Statele Unite si doreste participe la Jocurile Olimpice de la Rio si sa stuieze la UCLA. Mai multe despre accidentarea de anul trecut si planurile pentru viitor puteti citi in interviu (interviu).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.