Remember Friday – Andreea Raducan si solul din ’99

Mi-a venit randul sa va impartasesc si eu o prima amintire de gimnastica. Nu este deloc o treaba usoara, trebuie sa recunosc, tinand cont cat de multe lucruri ma leaga de gimnastica si cate amintiri am reusit sa adun de-a lungul anilor, insa acesta este pana la urma tot farmecul, nu-i asa? 🙂

Pentru prima interventie pe acest subiect, consider ca nu ar exista o alegere mai potrivita decat Andreea Raducan. In primul rand este vorba de una dintre gimnastele mele favorite din toate timpurile, iar in al doilea rand, saptamana aceasta si-a serbat ziua de nastere. Pe aceasta cale vreau sa-i transmit cele mai bune ganduri si un sincer LA MULTI ANI!

Cand zic “Andreea Raducan”, gandul ma duce imediat la Campionatele Mondiale de la Tianjin din anul 1999, editie la care Andreea a castigat medalia de aur si titlul mondial la sol. Multe exercitii se pot lauda cu medalia de aur, insa putine sunt cele care reusesc sa ramana in mintea oamenilor, sa fie genul de exercitiu pe care il privesti cu interes si drag chiar si dupa 5, 10 sau chiar 15 ani. Melodii, coregrafii si elemente interesante poate reusim sa vedem la multe gimnaste, insa din punctul meu de vedere, personalitatea sportivului si modul in care reuseste sa transmita ceea ce traieste in timpul acelui minut si jumatate sunt elementele care transforma un sol obisnuit intr-un exercitiu de colectie! Andreea a reusit!

Fara alte cuvinte, va propun sa revedem impreuna solul ei pe muzica “Las Carretas del Rocio”:

Sursa foto

Mihai

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.