Remember Friday – Steliana Nistor

Steliana a aparut pe scena gimnasticii de mare performanta in 2006 intr-o perioada in care eu cam pierdusem contactul cu acest sport. Mi-o aminteam din 2004 cand la Campionatele Europene uimise lumea gimnasticii castigand concursul individual compus al junioarelor cu un punctaj mai mare decat cel obtinut in concursul senioarelor. Un moment de stralucire si apoi tacere …. 2005, primul ei an de seniorat, a fost marcat de accidentari, 2006 a reprezentat revenirea la performanta dar fara medalii individuale internationale importante, insa momentele care mie mi s-au intiparit in inima si in minte in legatura cu Stela sunt doua.

Primul dintre ele  – concursul individual compus de la Campionatele Mondiale de la Stuttgart din 2007 cand, dupa exercitiul la sol, ultima sa evolutie in concurs, comentandu-i prestatia Alina Alexoi a oftat fericita “E medalie! In sfarsit, a venit si vremea ei!“. Venise intr-adevar – cu un argint mondial la individual compus.

Solul Stelianei la CM Stutgart 2007

A doua amintire draga legata de Stela este evolutia sa la paralele, intotdeauna cea mai buna din echipa Romaniei. Dragostea ei pentru acest aparat a fost rasplatita prin calificarea in finala olimpica, in care a terminat pe locul 7. Tot la Jocurile Olimpice de la Beijing din 2008 Stela a urcat pe podium cu echipa castigand medalia de bronz si s-a clasat a 5a la individual compus. Un singur regret am – sanatatea a hartuit-o prea mult si a  obligat-o sa se retraga prea repede … Mi-ar fi placut sa o vad si pe ea campioana olimpica!

Paralelul din finala pe aparat – JO Beijing 2008

Sursa foto – steliananistor.wordpress

Diana

One Response to Remember Friday – Steliana Nistor

  1. Steliana Nistor says:

    Mii de multumiri fanilor mei. Va imbratisez cu mult mult drag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.