Profilul unui olimpic la gimnastica: Andrei Muntean (Rio 2016)

Ambitios, nerabdator, darnic, respectuos, energic, inteligent – acestea sunt cuvintele prin intermediul carora Andrei Muntean s-a autocaracterizat in interviul pe care ni l-a oferit acum cativa ani (link). Astazi, Andrei este tot mai aproape de un moment pe care stim ca l-a asteptat cu mult entuziasm si pentru care a muncit foarte mult – participarea la Jocurile Olimpice de vara, de la Rio. Chiar daca este pentru prima data la o Olimpiada, Andrei nu e deloc strain de tot ceea ce inseamna spiritul si valorile olimpismului, el avand ocazia sa participe in 2010 la Jocurile Olimpice de vara ale tineretului, de la Singapore. De acolo, campionul nostru national a revenit acasa cu primul (si singurul pana la ora actuala) titlu olimpic de tineret al gimnasticii artistice romanesti,  performanta obtinuta la unul dintre aparatele lui de suflet, inelul (video cu integralul lui din calificari).

Poate ca inelele si paralelele sunt aparatele lui reprezentantive, cele la care a obtinut cele mai importante performante de pana acum, insa, in ultimii ani, a inceput sa devina competitiv, si tot mai aproape de rezultate, atat la sarituri cat si la sol.

Gimnast valoros, complet, de 6 aparate, si cu un palmares ce-l recomanda a fi printre cei mai buni gimnasti ai lumii, Andrei este acum pregatit sa concureze sub cercurile olimpice si sa se bucure de fiecare evolutie in parte. Mult succes, Andrei! Noi suntem alaturi de tine!

Andrei va concura la Rio incepand de sambata, 06 august 2016, in cea de-a treia subdiviziune a calificarilor olimpice (ora 00:30). Programul complet aici.

Sursa foto: Andrei Muntean (pagina de Facebook)

Mihai

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.