4 lucruri remarcate la Jesolo Trophy 2018

La sfarsitul saptamanii trecute, gimnastica artistica feminina romaneasca a marcat revenirea la Jesolo, dupa o absenta de cativa ani. Pentru cine nu stie, Jesolo Trophy este cea mai reprezentantiva competitie de verificare a inceputului de an, si asta deoarece cuprinde si un concurs pe echipe. La nivel de competitii pe echipe, calendarul international nu prea este unul ofertant, cu exceptia Europenelor si Mondialelor, acolo unde deja se presupune ca esti in varf de forma si nu mai ai ce verifica. 🙂

Un alt avantaj este acela ca formatul de concurs de la Jesolo este atat pentru senioare cat si pentru junioare, ceea ce aduce numai beneficii federatiilor participante. Nu mai spun de faptul ca este poate singura competitie organizata pe teritoriu european la care vin gimnastele americane. Ce ocazie mai buna sa-ti testezi nivelul daca nu alaturi de marile puteri? Tragand linie, Jesolo este competitia pe care este obligatoriu sa NU o ratezi. Romania a ratat-o in ultimii ani, dar ma bucur ca schimbarile la nivelul FRG au adus si Jesolo inapoi in calendar! 🙂

Sa nu ma lungesc foarte mult, am regasit in urma participarii Romaniei la Jesolo 4 puncte ce merita mentionate ca o concluzie. Rezultatele si notele in sine nu le gasesc relevante in aceasta perioada. Consider ca gimnastica romaneasca trebuie sa lucreze la baza, la tot ceea ce inseamna gimnastica. Apoi vor veni si D-urile si E-urile. Deja sistemul de punctaj e matematica pura, ce conteaza este sa vedem imbunatatiri si progres per ansamblu.

  • Iulia Berar reuseste o noua clasare pe podium intr-un turneu international. Dupa bronzul de la paralele, obtinut toamna trecuta la Top Gym, acum, la Jesolo, Iulia a castigat argintul la barna. Totodata, trebuie punctat faptul ca a bifat un nou integral reusit la paralele, ceea ce denota constanta in executie, in context competitional.
  • Denisa Golgota revine in forta dupa interventia chirugicala la tendon.  Dupa aproximativ 6 luni de la interventia chirurgicala suferita la tendonul ahilian, Denisa Golgota a surprins placut printr-un concurs curat pe 4 aparate, cu progrese vizibile la paralele si barna, dar si prin faptul ca si-a recuperat rapid partea acrobatica la sol si sarituri.
  • Nica Ivanus – un nume de luat in seama pentru echipa Romaniei.  Cu toate ca nu a mai luat parte la Cupa Mondiala de la Doha, la Jesolo am inteles nominalizarea ei pentru Qatar. Nica a reusit 2 finale pe aparate si a aratat ca ar putea fi un om pe care sa ne bazam in echipa Romaniei pentru Europenele si  Mondialele din acest an. Are nevoie de mai multe repetari oficiale, in concursuri.
  • Junioarele arata potential si dorinta. Chiar daca nu s-au clasat in varful ierarhie, aspect la care nici nu ar trebui sa ne asteptam in prezent, junioarele tot merita apreciate pentru concursul bun pe care l-au reusit la Jesolo. Putem spune ca si-au facut treaba si ca in mare parte si-au dus exercitiile pana la capat. Au mai fost si erori, inerente in gimnastica prezentului, insa una peste alta tot au reusit o clasare mai buna decat echipele Canadei, Germaniei sau Braziliei, reprezentante ale unor scoli de gimnastica cu rezultate notabile in zilele noastre!

Pentru lotul feminin urmeaza un amical bilateral cu Finlanda, in luna mai. Pana atunci, sanatate si repetari peste repetari….reusite! 😉

Hai, Romania!

Sursa foto: Ginnastica Artistica Italiana

Mihai

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.