La inceput de 2014

Iata-ne ajunsi in anul 2014. Ce inseamna acest nou an pentru gimnastica artistica? In primul rand ne aflam aproape la jumatatea distantei pana la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. Anul acesta marcheaza si prima etapa de calificare pentru Olimpiada. La finalul Campionatelor Mondiale ne vom putea face o parere cu privire la tarile si sportivii care tintesc competitia suprema din 2016.


(sigla Campioantelor Europene – ueg.org)

Totodata, in 2014 revin intrecerile pe echipe. Scolile de gimnastica cu traditie vor trebui sa-si confirme valoarea aliniind la start o echipa formata din minim 5 gimaste/gimnasti.  In 2013 majoritatea tarilor s-a bazat pe 1-2 sportivi de valoare care s-au luptat pentru medalii in intrecerile individuale de la Europene sau Mondiale. In 2014 finala pe echipe va aduce un plus valoare competitiile de mare anvergura.


(mascota YOG – sursa: nanjing2014.org)

Anul acesta si juniorii vor avea un calendar competitional incarcat, asemenea seniorilor. Campionatul European de juniori si Jocurile Olimpice ale Tineretului tin capul de afis in cazul micutelor sperante care se pregatesc cu gandul la competitia “celor mari” din 2016.

In linii mari, anul competitional 2014 se prezinta astfel:

  • 12 – 18 mai 2014: Campionatul European de gimnastica artistica feminina (seniori + juniori), Sofia/Bulgaria – link catre ghidul competitiei;
  • 19 – 25 mai 2014: Campionatul European de gimnastica artistica masculina (seniori + juniori), Sofia/Bulgaria;
  • 16 – 28 august 2014: Jocurile Olimpice ale Tineretului de la Nanjing (China);
  • 03 – 12 octombrie 2014: Campionatul Mondial de gimnastica artistica (feminin + masculin), Nanning/China.

Mult success tuturor gimnastilor si antrenorilor in acest nou an. Sanatate, putere de munca si incredere in propriile forte!

Hai Romania!

Mihai

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.