Jocurile Olimpice: rezultate individual compus feminin

Astazi a avut loc finala la individual compus feminin, la care au participat 24 de gimnaste din 15 tari, printre care si reprezentantele tarii noastre, Steliana Nistor si Sandra Izbasa. Din cauza rezultatelor din calificari (pozitia 7 si, respectiv, 9) ele au evoluat in a doua grupa valorica, incepand concursul cu paralelele. Favoritele competitiei au evoluat in prima rotatie la sarituri.  

In timp ce paralelele sunt aparatul favorit al Stelei (unde a si obtinut cea mai mare nota din prima rotatie: 15.975p), Sandra a evoluat modest la acest aparat, primind pentru evolutia ei numai 14.300p. Astfel, la terminarea primei rotatii, Stela se afla pe primul loc in clasament, in timp ce Sandra abia pe locul 16.

 

Au urmat barna si solul, la care atat Stela cat si Sandra s-au descurcat foarte bine. Notele obtinute: 15.550p si, respectiv, 14.500p pentru Stela si 15.875p, respectiv 15.500p pentru Sandra. Intre timp favoritele din SUA si China evoluasera la paralele si la barna, unde au luat note foarte mari, instalandu-se comfortabil pe primele locuri ale clasamentului. La sfarsitul celei de-a treia rotatii: Stela pe 6, iar Sandra pe 8.

 

In ultima rotatie fetele noastre au evoluat la sarituri, unde ambele au sarit un Yourchenko cu 2 suruburi (nota de plecare: 5.8) si au obtinut 15.075p (Sandra) si 15.025p (Stela). In timpul acesta se auzeau melodiile de la sol ale reprezentativele tarii gazda si ale Statelor Unite, aflate in lupta directa pentru o medalie.

La sfarsitul concursului Stela a reusit o clasare onorabila, pe locul 5 (61.050p)(reamintim ca si la Atena Romania a obtinut un loc 5 la individual compus prin Daniela Sofronie). Sandra insa, in pofida executiilor foarte bune la barna, sol si sarituri, nu a putut urca mai sus de locul 8 (60.750p), din cauza note mici obtinuta la paralele, care distantat-o la peste 2 puncte de specialistele la acest aparat. Campioana olimpica la individual compus a devenit Nastia Liukin (63.325p), vicecampioana – compatrioata ei Shawn Johnson (62.725p), iar pe locul 3 s-a situat reprezentanta Chinei, Yilin Yang (62.650p).

 

In ansamblu concursul a fost unul reusit, fara ratari si cu evolutii spectaculoase, la toate cele 4 aparate. Diferenta a fost facuta in special de evolutia la paralele, aparatul la care, conform codului de punctaj, se pot obtine cele mai mari note. In aceste conditii, clasarea gimnastelor noastre pe 5 si pe 8 este absolut meritorie. In zilele ce urmeaza o mai putem vedea pe Sandra in finala de la sol (duminica, 17 august), iar pe Stela in finala de la paralele de luni, 18 august. Le uram amandurora mult succes si le tinem pumnii!!

 Photobucket

 Results AA women

Ioanavol

6 Responses to Jocurile Olimpice: rezultate individual compus feminin

 1. mady_6_89 says:

  Ma bucur ca am dat peste siteul/blogul asta. Si mie imi place foarte tare gimnastica.

  Dar ce vroiam eu sa spun este ca Nastia Liukin va aparea intr-un episod din Gossip Girl. Se pare ca medalia obtinuta la Beijing i-a adus mai multe popularitate printre americani.

 2. Mihai says:

  Da, asa este…iar Shawn Johnson a aparut in episodul de ieri al serialului: “The Secret life of the american teenager”

 3. mady_6_89 says:

  Sunt si fetele noastre invitate astazi la Happy Hour, pe Pro Tv, de la ora 17.45

 4. Mihai says:

  Multumim de informatie!

 5. Maria says:

  Ma bucur mult pentru fete noastre, dar le sugerez sa isi mai creasca dificultatea, in special la paralele (Sandra) si la sol ( Stela), si desigur, la sarituri. Sunt fericita si pentru fetele de celelalte nationalitati pentru rezultatele lor.

 6. Maria says:

  La festivitatea de premiere de la sol, Nadia Comaneci a povestit cum s-a intalnit cu Shawn Jonson in seara cand s-a terminat competitia de individual-compus. Ea a spus ca Shawn era foarte suparata pentru ca toata lumea se astepta ca ea sa castige acea competitie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.