Nationalele Romaniei Buzau 2009 – prima zi

Astazi au debutat in Sala Sporturilor din Buzau Campionatele Nationale de Gimnastica pentru mestri si maestre, competitia pe echipe si individual-compus masculin. Mikeyy si ceilalti prieteni de pe forumul romanesc “Onlinesport” au ajuns in Buzau inca de dimineata pentru a face galerie sportivilor care ne vor reprezenta peste doar trei saptamani la Campionatele Mondiale de la Londra. Sala, desi draguta, primitoare si incapatoare, a fost mai degraba goala, doar 30-40 de spectatori venind sa ii sustina pe baietii nostri…probabil ca in urmatoarele doua zile (cand vor intra in concurs si fetele), fiind si sfarsit de saptamana, sportivii vor avea sansa unui public numeros. Echipa Fangymnastics si mai numeroasa echipa Onlinesport va invita sa le dati o mana de ajutor in aplaudarea sportivilor care ne sunt atat de dragi.

Rezultatele (primii 3 clasati):

– echipe:

1. Dinamo Bucuresti 340.450 p
2. Steaua Bucuresti 336.350 p
3. CSS 2 Bistrita 333.550 p

– individual compus:

1. Flavius Koczi (Dinamo Bucuresti) 88.600 p
2. Adrian Bucur (CSM Sf. Gheorghe) 87.600 p
3. Ovidiu Buidoso (Steaua Bucuresti) 86.900 p

Andrei Vasile Muntean (Sibiu) a fost desemnat cel mai bun junior.

sursa: Prosport

Marian Dragulescu, intors de doar cateva luni la antrenamente, a evoluat la bara, sol si sarituri. Evolutiile lui au fost foarte valoroase la sol (15.600) si sarituri (16.700 pt saritura Dragulescu), in timp ce la bara a avut parte de o semi-ratare, obtinand doar 14.650. Marian va evolua si duminica in finalele pe aparate, unde speram sa aiba evolutii cel putin la fel de bune.

Note bune au obtinut si: 16.050 Robert Stanescu la inele, 15.650 Cosmin Popescu si 15.600 Flavius Koczi, ambele la cal cu manere, Adrian Bucur 15.500 la inele si 14.800 Flavius Koczi la sol. Flavius Koczi a concurat pe toate cele sase aparate, antrenorul Nicusor Pascu afirmand ca se va decide abia la Londra daca Flavius va concura doar in finalele pe aparate sau si la individual compus. Flavius a mai obtinut: 14.550 la paralele, 12.700 la bara (ratare).

Vom reveni cu mai multe informatii.

Maine vor avea loc finalele pe echipe si individual compus feminin, transmise in direct de la ora 17.00 pe TVR2 si TVRi. Iar noi va asteptam cu drag in galeria noastra din Sala Sporturilor.

Ioanavol si Crisloregym

3 Responses to Nationalele Romaniei Buzau 2009 – prima zi

 1. dracsor says:

  De doua zile am descoperit si urmaresc ce se intampla la Buzau. Nu am vazut de la inceput, dar am aflat de accidentarea grava a Sandrei Izbasa, lucru care m-a intristat enorm.
  Dar ceea ce m-a surprins, aproape socat, este regresul enorm al gimansticii romanesti. Da, multe accidentari, multe ratari, dar totusi.. ceva s-a stins. Prea putine copile iubeau ceea ce faceau acolo. Am vazut doar o zvarluga de copil care pur si simplu a trezit ieri, adica pe 19 sept, sala din amortire. In rest..
  Sariturile sunt incredibil de simple, low level. Ma refer la fete. Nu am vazut prea multa motivatie. Era o atitudine de tipul: “Yeah, hai sa terminam si cu asta… ”
  Datorita faptului ca gimnastica la noi nu e deloc popularizata, cel putin online, rareori dau din greseala peste concursurile interne. Aud de gimanstica la olimpiade si uneori la europene sau mondiale. Asa ca am fost cu adevarat bulversata de ce am vazut.
  Cum putem ajuta copilele astea?

 2. dracsor says:

  Va recomand acest utilizator de youtube.. exte foarte interesant 🙂

  http://www.youtube.com/watch?v=CflKtmWYHk8&feature=related

 3. fangymnastics says:

  Multumim:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.