Catalina Ponor is back – impresii in urma amicalului cu Franta

Catalina Ponor revine, insa parca nu da deloc impresia ca s-ar fi retras din activitate pentru o perioada 3 ani. Tripla campioana olimpica de la Atena (2004) si dublu medaliata la editia olimpica de la Londra (2012) a facut astazi primul pas catre o noua revenire spectaculoasa, cu ocazia amicalului de la Izvorani, in compania reprezentativei Frantei. Revenirea oficiala va avea loc la Nationalele de la sfarsitul acestei luni, dupa cum reiese dintr-o postare a Catalinei pe Twitter.

Ultimele luni de zile nu au fost tocmai usoare pentru Catalina, ea avand de luptat cu o problema medicala la tendonul unui picior, insa ambitia si dorinta ei de a ajuta echipa Romaniei si de a face din nou performanta, au reusit sa o ajute sa stranga din dinti si sa mearga mai departe.

Din punct de vedere al dificultatii, Catalina pare ca nici nu a lipsit, astazi prezentand exercitii foarte apropiate de cele pe care le-a avut la Londra, adaptate bineinteles la cerintele actuale ale codului de punctaj, in special la barna. La sarituri a prezentat un Yurchenko cu 720 grade intoarcere, iar la sol acrobatica a fost alcatuita din: dublu salt inapoi intins, tsukahara precedata de doua salturi de tip kaciov (whip), salt inapoi intins cu 1080 grade intoarcere (3 suruburi) si de un dublu salt inapoi echer.

Cel mai asteptat exercitiu a fost cel de la barna. Asa cum ne asteptam, Catalina si-a adaptat exercitiul pe noul cod de punctaj pentru a obtine cat mai multe zecimi de bonificatie. A incercat 2 noi combinatii fata de integralele anterioare: onodi + danilova inainte + saritura artistica si cloche inainte simplu + Omelianchik. Totodata, a parut ca vrea sa lege si cloche-ul cu 180 grade intoarcere de flicul Kotchetkova. Se anunta o barna inedita, un exercitiu care cu siguranta va atrage atentia la urmatoarele competitii.

In concluzie, se anunta un nou comeback promitator pentru Catalina. Ambitia si puterea de munca sunt la capacitate optima. Ramane sa-i tinem pumnii sa fie sanatoasa, ca acest lucru e mai important decat orice. Restul le rezolva ea!

Cu incredere, iar noi cu pumnii stransi. 🙂

Sursa foto: Facebook – Andreea Raducan

Mihai

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.