Anamaria Ocolisan surprinde placut la amicalul cu Franta

Pentru mine, personal, Anamaria Ocolisan a fost probabil gura de aer proaspat de ieri, din cadrul amicalului cu Franta, de la Izvorani. Putem spune ca aproape s-a reinventat la paralele, prezentand un exercitiu nou si mult mai dificil decat ceea ce avea pana acum.

Poate cel mai important upgrade consta in coborare (un dublu salt inapoi cu un surub – tsukahara), acolo unde reuseste sa indeplineasca si cerinta codului de punctaj si nu mai pierde 3 zecimi din start. Dar sa nu uitam saltul Pak intre bare si intreaga structura a paralelului. Se pare ca antrenorii au gasit formula castigatoare in cazul Anei – tranzitiile intre bare – integralul ei fiind alcatuit din nu mai putin de 5 astfel de elemente: Shaposhnikova cu 180 grade intoarcere, saltul Pak, Shaposhnikova din roata pe talpi, trecere in stand pe maini cu 180 grade intoarcere si o sub-balansare de tip stalder.

Ceea ce apreciez cel mai mult este ca pune accentul la aparatele unde echipa Romaniei are cel mai mult nevoie de intariri: sarituri si paralele. Saritura ei (Yurchenko intins cu 720 grade intoarcere) arata din ce in ce mai bine si ne da oarecum sperante ca vom putea vedea un nou Amanar din partea unei romance in cadrul unei competitii oficiale. Bineinteles, putin probabil sa se intample in viitorul apropiat, aici gandindu-ma la Mondiale, insa pentru 2016 orice este posibil.

Felicitari, Ana! Tot asa!

Sursa foto: Laura Cristache

Mihai

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.