GymNews – 23 septembrie 2015

Activitate competitionala

Cupa Rusiei a reunit la start toate senioarele cu pretentii pentru Campionatele Mondiale de la Glasgow, mai putin Alyia Mustafina si Ekaterina Kramarenko, ambele absentand din motive medicale. Viktoria Komova si Ksenia Afanasieva au parut incomplet refacute, concurand la 2, respectiv 3 aparate si concurand pentru echipa mondiale din postura de specialiste. Concursul individual compus a fost castigat oficial de Daria Spiridonova (57.1 puncte), urmata de Seda Tutkhaylan si Maria Kharenkova. Neoficial concursul individual compus a fost castigat de Angelica Melnikova, junioara in ultimul an, care a participat ca invitata la concurs (cronica). Finalele pe aparate au fost castigate de Maria Paseka (sarituri), Alla Sosnitskaya (paralele – in conditiile in care Komova a ratat in prima zi, necalificandu-se in finala, iar Spiridonova in finala pe aparat) (cronica), Maria Kharenkova (barna) si Ksenia Afanasieva (sol) (cronica). Rezultate complete; Galerie foto; inregistrari din competitie aici si aici

Viktoria Komova – paralele

Campionatele Nationale ale Germaniei desfasurate in perioada 19-20 septembrie au fost dominate de Elisabeth Seitz (55.8 puncte), Pauline Schafer (55.7 puncte) and Sophie Scheder (55.5 puncte), cele trei ocupand in aceasta ordine podiumul la individual compus (cronica) si castigand fiecare cate 2 medalii in finalele pe aparate. Atat Sophie cat si Pauline au contorizat ratari in concursul individual compus. Rezultate complete si inregistrarile exercitiilor din concurs Concursul masculin a fost castigat pentru a noua oara de Fabian Hambuchen (sursa).

Scheder, Seitz and Schafer (de la stanga la dreapta) (c) Gymternet

Pe 9 septembrie s-au desfasurat Campionatele Nationale ale Olandei, la care au fost invitate si gimnaste din Suedia. Competitia a fost dominata de Lieke Weavers care a castigat concursul individual compus (56.383 puncte) si finala la barna si a obtinut argintul la paralele si sol. Finala la sarituri a fost castigata de Lisa Top, cea la paralele de Sanne Weavers si cea la sol de Mara Titarsolej. Noel van Klaveren, revenita dupa pauza de la antrenamente cauzata de problemele familiale, a obtinut argintul la sarituri, terminand pe locul 6 la individual compus. Rezultate complete

Cupa Osijek a reprezentat revenirea pe scena internationala a doua gimnaste de baza din lotul Marii Britanii – Ruby Harrold (castigatoare a finalei la paralele; D=6.3) si Rebecca Tunney (locul 4 la barna). Finala la barna a fost castigata de Jade Barbosa (Brazilia) care a prezentat un exercitiu cu plecare din 6. Paulina Mejias (Puerto Rico) a castigat finalele la sarituri si sol. Rezultate complete, Galerie foto si Cronica

Jade Barbosa – campioana la barna  – alte inregistrari din concurs pe canalul de Youtube Marcos Aurelio

Concursul international pentru junioare din Japonia a fost castigat de Laurie Hernandez (58.750 puncte), urmata de Jazmyn Foberg si Elena Eremina. Romania a fost reprezentata de Stefania Orzu si Denisa Stanciu care au terminat pe locurile 13 (51.2 puncte) respectiv 14 (49.650 puncte) in concursul individual compus. Rezultate complete

Pe 19 septembrie s-a desfasurat intalnirea amicala intre Austria, Ungaria si Polonia. Rezultatele din concursul pe echipe, castigat de Austria cu 201 puncte, nu indica niciuna dintre cele 3 tari ca pretendente pentru finala mondiala pe echipe. Katarzyna Jurkowska (Polonia) s-a impus in concursul individual compus, castigand de asemenea medalii in toate finalele pe aparate, iar veterana Marta Pihan-Kulesza (Polonia) a castigat finalele la barna si sol, fara insa a obtine punctaje foarte ridicate. Rezultate complete

Echipe anuntate pentru Campionatele Mondiale (astazi, 23 septembrie, toate tarile participante ar trebui sa trimita primele liste nominale cu delegatiile):

Rusia – Maria Kharenkova, Seda Tutkhaylan, Daria Spiridonova, Viktoria Komova, Ksenia Afanasieva, Maria Paseka; rezerva – Alla Sosnitskaya (sursa) Vesti contradictorii au aparut referitoare la participarea Alyiei Mustafina, ultimul anunt facut de gimnasta afirma ca in ciuda problemelor de sanatate va incerca sa se antreneze pentru Campionatele Mondiale. Rewrtting Russian Gymnastics a realizat un material intrebandu-se daca Rusia are nevoie de Mustafina la Glasgow.

China (echipa + 2 rezerve, ordine aleatorie) – Chen Siyi, Fan Yilin, Huang Huidan, Mao Yi, Shang Chunsong, Tan Jiaxin, Wang Tan, Zhu Xiaofang (sursa, prezentarea echipei)

Franta – Marine Brevet, Claire Martin, Camille Bahl, Loan His, Valentine Pikul, Louise Vanhille; rezerva – Anne Kuhm (sursa)

International

Janine Berger, locul 4 in finala la sarituri la Jocurile Olimpice de la Londra, a revenit week-end-ul trecut in competitii dupa o pauza de un an datorata unei accidentari la genunchiul stang (ruptura de ligamente anterioare incrucisate). Janine a participat la Campionatul National al Germaniei, concurand numai la sarituri si planuind sa concureze si la barna la urmatoarea competitie de selectie pentru Campionatele Mondiale. Datorita lui Lauren (Gymternet) ne putem bucura de intregul interviu acrodat de Janine odata cu reintoarcerea in competitii.

Mary-Anne Mockton, componenta a echipei nationale a Australiei, a realizat un material despre o zi din viata unei gimnaste.

Transformarea lui Bailie Key intre 2011-2015 – interviu

Gaby Douglas, campioana olimpica la individual compus in 2012, a declarat dupa ocuparea locului 5 la Campionatele Nationale din luna august ca se afla la aproximativ 60-70% din capacitate (sursa).

Jordyn Wieber a oferit un interviu in care a vorbit despre experienta de la Londra si despre viata ei actuala. Fosta gimnasta planuieste sa isi faca o cariera in psihologie (interviu).

Ultimul cantoament al echipei nationale a Statelor Unite inaintea numirii oficiale a echipei ce va reprezenta tara la Campionatele Mondiale s-a incheiat cu victoria lui Simone Biles in concursul individual compus, urmata de Gaby Douglas si Aly Raisman (sursa).

Rebecca Tunney a declarat intr-un interviu pentru International Gymnast Magazine ca in momentul de fata este in carti cu pregarirea la barna si sol, dar mai are de lucrat pentru paralele si sarituri.

Tyesha Mattis, una dintre marile sperante ale Marii Britanii, care a suferit o accidentare in 2014 vorbeste intr-un interviu despre revenirea in competitii. Anul acesta a concurat numai la paralele si barna, dar pentru anul viitor doreste sa revina pe 4 aparate. Una dintre tintele sale – saritura Amanar (interviu)

Beth Tweddle la 2 ani de la retragere interviu

The Couch Gymnast despre costumele purtate de americance la Campionatele Nationale (articol).

Sursa foto – Facebook Rewritting Russian Gymnastics

Diana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.