Profilul unui olimpic la gimnastica: Marian Dragulescu (Rio 2016)

In vara lui 2000, anul in care gimnastica masculina romaneasca isi trece in palmares primul titlu olimpic din istorie, prin performanta lui Marius Urzica, iar gimnastica feminina ne ofera un tablou greu de uitat vreodata, cu podiumul de la individual compus, 100% romanesc, un tanar gimnast roman in varsta de 19 ani isi face debutul olimpic. Marian ”Marocanu” Dragulescu, ca despre el vorbim, era doar la inceputul unei calatorii a performantelor si a rezultatelor extraordinare.

Daca Sydney 2000 a fost punctul zero in ceea ce priveste perfomanta olimpica, Atena 2004 vine ca o confirmare a talentului lui. Component al echipei legendare, medaliate cu bronz olimpic, echipa careia americanii i-ar fi oferit apelative precum ”Fierce”, ”Fantastic” etc., Marian intareste aceasta performanta colectiva prin doua rezultate individuale: argint olimpic la sol (cu un punctaj egal cu cel al campionului canadian Kyle Shewfelt, cei doi fiind departajati la tie-break) si un bronz olimpic la sarituri, finala in care a fost aproape de nota 10, in urma executarii sariturii ce-i poarta numele (stand pe maini – dublu salt inainte grupat cu intoarcere 180 grade).

In 2008, la Jocurile de la Beijing, este la un pas de o noua medalie olimpica, la sarituri, iar astazi, la 35 ani, veteranul Marian se pregateste de o noua reprezentantie olimpica, pe pamant brazilian, atacand inca o data medaliile la aparatele ce l-au consacrat. Varsta e doar un numar pentru Dragulescu, el a ramas acelasi sportiv cu personalitate, care se bucura de gimnastica cu zambetul de buze. Un sportiv ambitios si un adversar respectat pentru competivitatea combinata cu fairplay-ul de care da dovada, cu fiecare ocazie.

Hai, Marian! Inca o data, sus  pe podium! Succes!

La Rio, Marian va intra in concurs incepand de sambata, 06 august 2016, in cea de-a treia subdiviziune a calificarilor olimpice (ora 00:30). Programul complet aici.

Sursa foto: FIG

Mihai

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.