[GHID] Campionatele Europene de gimnastica – Cluj 2017

Drumul spre Jocurile Olimpice de la Tokio, din 2020, va incepe in aceasta saptamana la Cluj Napoca. Orasul de pe Somes va fi, in perioada 19 – 23 aprilie 2017, gazda celei de-a VII-a editie a Campionatelor Europene individuale de gimnastica artistica.

Fiind o editie individuala, Europenele din acest an nu vor include si traditionala intrecere pe echipe. Insa, cu toate acestea, gimnastii participanti se vor lupta pentru titlul absolut in gimnastica artistica, cel de la individual compus.  Ucrainianul Oleg Verniaiev este campionul european en-titre, iar la Cluj va veni sa-si apere titlul castigat in 2015, la Montpellier. In competitia feminina, campioana en-titre, Giulia Steingruber (SUI), va lipsi de la Cluj din motive medicale.

Formatul competitiei

Pentru prima etapa, cea a calificarilor, fiecare Federatie participanta poate inscrie la Campionatele Europene un numar maxim de 4 gimnaste, toate putand concura pe cele 4 aparate, si un numar maxim de 6 gimnasti, dintre care doar 4 pe fiecare aparat.

In finala de la individual compus se vor califica primii 24 de sportivi, in ordinea totalului obtinut pe 4 sau respectiv 6 aparate, tinand cont de regula cu 2 participanti/federatie. In schimb, pentru finalele pe aparate, vor avea drept de participare doar primii 8 calificati pe fiecare aparat in parte, tinand cont de regula cu 2 participanti/federatie.

Echipa Romaniei la Europenele de la Cluj:

La 60 de ani de la prima editie a Europenelor, organizata tot in Romania, dar la Bucuresti, tara noastra va fi reprezentata la Cluj de un numar de 10 sportivi: 4 gimnaste (Catalina Ponor, Larisa Iordache, Olivia Cimpian si Ioana Crisan) si 6 gimnasti (Marian Dragulescu, Cristian Bataga, Vlad Cotuna, Andrei Ursache, Adelin Kotrong si Laurentiu Nistor).

Pentru Olivia, Ioana si Adelin, participarea la Europenele de la Cluj reprezinta debutul intr-o competitie de o asemenea anvergura. Totodata, pentru Ioana Crisan va fi un moment inedit, asta deoarece ea este nascuta si crescuta la Cluj, avand astfel ocazia sa concureze ACASA. 🙂

(c) Emilia Nicolae – Sala Polivalenta CLUJ

Programul Campionatelor Europene 2017:

Miercuri, 19 aprilie 2017:

  • 10:00 – 12:40 Calificari baieti, subdiviziunea I (GEO, NOR, DEN, GER, ESP, CRO, ISR, AUT, LAT, BLR, SUI, SLO, BEL, POR, GRE);
  • 14:00-  16:40 Calificati baieti, subdiviziunea II (ISR, POR, TUR, FIN, BEL, LAT, RUS, GBR, SLO, BUL, ARM, HUN, SVL. SWE, AZE, FRA, NED, IRL, CRO, UKR, CYP, GEO, GER, ITA, ROU);
  • 18:00 – 20:40 Calificari baieti, subdiviziunea III (SWE, BLR, ESP. UKR, FRA, GRE, FIN, POL, NOR, CZE, AUT, NED, CYP, TUR, ISL, ITA, GBR, HUN, SUI, RUS, LTU, DEN, ARM, ROU).

Joi, 20 aprilie 2017:

  • 10:00 – 12:00 Calificari fete, subdividiunea I (HUN, GBR, GRE, BEL, BUL, NOR, ESP, CZE, AZE, FRA);
  • 13:30 – 15:30 Calificari fete, subdiviziunea II (NED, SLO, GER, AUT, POR, RUS, ITA, LAT, TUR, ISR, ROU, ISL, UKR);
  • 16:00 – 18:00 Calificari fete, subdiviziunea III (NED, AUT, FRA, BUL, ITA, DEN,  GBR, SUI, POR CZE, NOR, ISR, GRE, LAT, BEL, LTU);
  • 18:30 – 20:30 Calificari fete, subdiviziunea IV (ROU, UKR, RUS, ISL, HUN, SRB, BEL, SUI, GEO, POL SVK, CRO, AZE, FIN, SLO, GER, ESP, TUR).

Vineri, 21 aprilie 2017:

  • 13:00 – 15:45 Finala baietilor la individual compus;
  • 17:30 – 19:30 Finala fetelor la individual compus.

Sambata, 22 aprilie 2017:

  • 13:30 – 16:40 Finalele pe aparate I (baieti: sol, cal si inele; fete: sarituri si paralele).

Suminica, 23 aprilie 2017:

  • 13:30 – 16:40 Finalele pe aparate II (baieti: sarituri, paralele si bara fixa; fete: barna si sol).

Link-uri utile

  • Site-ul oficial al Europenelor (link);
  • Pagina UEG dedicata competitiei (link);
  • Lista tuturor gimnastilor participanti, baieti & fete (link);
  • Liste de start si rezultate (link).

Cum si unde urmarim Campionatele Europene?

La fata locului, nu? 🙂  Este poate o ocazie unica de a putea fi alaturi de gimnastii nostri intr-o competitie de mare anvergura, organizata chiar in Romania. Europenele se vor desfura la Cluj-Napoca, in Sala Polivalenta, localizata pe Aleea Stadionului, nr. 4 (link).

Daca totusi nu puteti fi prezenti la Cluj, transmisiunea competitiei continentale va fi asigurata in direct, de catre Televiziunea Romana, in fiecare zi de competitie, incepand cu antrenamentul oficial si terminand cu ultima finala pe aparate.

In mediul online, platforma Eurovision (partener al Uniunii Europene de gimnastica) va organiza un livestream, incepand de miercuri. (link). In rest, pentru tot ceea ce inseamna prezenta in social media, puteti folosi hashtag-ul oficial al competitiei: #EChCluj2017.

Fangymnastics este de asemenea prezent la Cluj Napoca. Va asteptam alaturi de noi pe Facebook & Twitter.

Mult succes! Hai, Romania!

Mihai

2 Responses to [GHID] Campionatele Europene de gimnastica – Cluj 2017

  1. Silvia Georgeta Marinescu says:

    Bafta participantilor, sa le aratam ca România suntem buni organizatori ,ospitalieri
    Vreme buna cu rezultate frumoase
    Succes
    Bine ati venit în România…tara de vis ,cu oameni minunati, cu campioni multipli
    Sa nu uitati pe cei mai buni ,sa fie prezenti..La Cluj Napoca

  2. Elena DINA says:

    Hai Romania!!!! Este momentul tau!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.