Noutati din gimnastica (03 nov – 10 nov)

Ultima saptamana a fost una plina de evenimente pentru gimnastica artistica romaneasca. Ne referim in special la weekend, cand gimnastii nostri au participat la multe competitii atat in Europa, cat si in Africa. Va invitam sa cititi un rezumat al noutatilor din ultimele zile:

  • La Cupa Mondiala din Croatia au participat Flavius Koczi, Robert  Stanescu, Ovidiu Buidoso si Marius Berbecaru. Gimnastii romani au reusit o dubla victorie, la sarituri, prin Flavius (16.300/15.750 – media 16.025) si, respectiv, prin Marius Berbecar la paralele (15.350). Din pacate Robert Stanescu, specialistul nostru la inele, nu s-a putut califica in finala, evoluand mai slab in calificari, din cauza unor probleme la spate pe care le are de ceva vreme. Rezultatele integrale pot fi gasite aici.
  • In cadrul Cupei Mondiale din Africa de Sud, Romania a fost reprezentata de Alin Jivan (la seniori) si de Stefan Mutiu (la juniori). In finalele de la individual compus, baietii nostri au castigat medaliile de aur (Alin) si, respectiv, bronz (Stefan). Rezultatele complete pot fi accesate aici.
  • Weekend-ul trecut, Diana Bulimar, Larisa Iordache, Tatiana Geamparoiu si Maria Balea – reprezentantele lotului national de junioare – au participat la cea de-a 12 editie a Cupei Avenir, ce a avut loc in Belgia, la Malmedy. Competitia a fost castigata de Diana Bulimar, care a fost urmata in clasament de Larisa Iordache. Tatiana Geamparoiu si Maria Balea au ocupat pozitiile 6 si, respectiv, 7. Rezultatele complete pot fi gasite aici, iar filmulete aici.
  • Tot la sfarsitul saptamanii trecute, reprezentantii lotului masculin de juniori: Andrei Muntean, Ioan Laurentiu Nistor, Adelin Kotrong, Daniel Radeanu, Doru Iacob si Alex Stoian au luat parte la o competitie amicala intre Romania, Elvetia si Olanda. In proba pe echipe, baietii nostri au ocupat pozitia a doua, in spatele Elvetiei, iar la individual compus Andrei Muntean a castigat argintul. Toate rezultatele pot fi gasite aici.
  • Zilele trecute antrenorul coordonator al lotului masculin, Nicusor Pascu, a anuntat oficial ca va parasi Romania si se va intoarce in Elvetia. Pascu a venit la carma lotului la inceput acestui an, iar din ianuarie 2010 va prelua din nou echipa Elvetiei. Motivele ce l-au determinat sa faca acest lucru au fost legate in principal de familie. Federatia nu s-a decis inca in privinta unui posibil inlocuitor pentru functia de coordonator. Anul ce urmeaza, 2010, este un an cu o miza importanta si aceast lucru deoarece reprezinta prima etapa de calificare pentru Jocurile Olimpice de Vara de la Londra din 2012. Un interviu cu Nicusor Pascu despre aceasta hotarare poate fi citit in ziarul Adevarul.
  • La finalul acestei saptamani, asa cum va anuntam si in urma cu cateva zile, va avea loc ultima etapa de Cupa Mondiala din acest an, Cupa DTB de la Stuttgart, unde Romania va fi reprezentata la baieti de catre Flavius Koczi (sol, cal si sarituri), Daniel Popescu (cal), Marius Berbecar (sarituri si paralele), Vlad Cotuna (sol, paralele si bara), iar la fete de catre Ana Porgras (paralele si barna).

Felicitari gimnastilor nostri pentru rezultatele de saptamana trecuta si mult succes in continuare la antrenamente si la viitoarele competitii.

Ioanavol & Mikeyy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.