Doi ani de Fangymnastics…

In urma cu cateva zile, mai precis pe 9 iulie, proiectul Fangymnastics a mai adaugat un an de existenta, perioada in care am incercat si speram ca am si reusit sa ne transmitem mesajul mai clar si intr-un mod mai profesionist catre iubitorii gimnasticii din Romania. Si aceasta cu toate ca distanta (geografica) dintre noi si timpul liber limitat au transformat de multe ori scrisul articolelor intr-o provocare. Pe langa multe lucruri pe care ne-am fi dorit sa le realizam, dar pe care nu am avut timpul sau energia sa le ducem pana la capat, am dori sa ne amintim totusi, cu ocazia acestei aniversari, doar reusitele, cele care ne-au dat satisfactia si bucuria colaborarii in cadrul unei echipe de prieteni.

Privind in urma ne amintim cu placere si mandrie de primul nostru interviu cu un gimnast in activitate, si anume cel de dupa Mondialele de la Londra cu Robert Stanescu, specialistul nostru la inele si membru important al echipei masculine de gimnastica a Romaniei la JO de la Beijing. Va marturisim ca una dintre dorintele noastre este ca interviurile realizate de noi sa fie suficient de libere pentru a se plia pe personalitatea gimnastei sau gimnastului cu care avem ocazia sa facem cunostinta. Acest lucru l-am dorit si in interviul cu Robert si putem spune ca acesta a constituit pentru noi o experienta deosebit de placuta. Multumim, Robert!

O alta realizare a fost ca am reusit (chiar daca doar in proportie de 66%) sa fim prezenti in Sala Sporturilor din Buzau si in Sala Polivalenta din Bucuresti, la Campionatele Nationale de Gimnastica ale Maestrilor si Maestrelor 2009 si, respectiv, la Internationalele de Gimnastica ale Romaniei 2010. De acolo am incercat sa transmitem propriile noastre impresii referitoare la cele intamplate in cadrul acestor concursuri de verificare. Pentru Campionatele Nationale 2009 am reusit chiar, datorita Iuliei, sa ajutam la difuzarea unui spot neoficial de promovare a competitiei. Iar la sfarsitul concursului Anna ne-a delectat cu doua articole bine punctate, unul referitor la competitia senioarelor si altul referitor la cea a junioarelor si sperantelor.

Cu ajutorul Federatiei Romane de Gimnastica si a organizatorilor amicalului Franta/Romania/Marea Britanie, am reusit sa facem rost rapid de rezultatele oficiale ale diverselor competitii la care au participat seniorii si senioarele din loturile nationale.

Tot in ceea ce priveste competitiile am reusit, cu ajutorul prietenilor nostri, sa fim (indirect) prezenti la cele ale junioarelor (Nationalele categoriilor I, a II-a si a III-a, octombrie 2009; Campionatele Scolare, Buzau, martie 2010, Nationalele junioarelor IV, Focsani, mai 2010; Nationalele pe Echipe ale junioarelor categoriilor I, a II-a si a III-a, Buzau, mai 2010). Amalia, Andra si Miha ne-au ajutat ulterior in obtinerea rezultatelor, in publicarea pozelor si a filmuletelor realizate la aceste competitii, iar Amalia a realizat si un frumos jurnal la sfarsitul Scolarelor de la Buzau. Un jurnal cu care marturisim ca am avut de furca din cauza spatiului limitat de pe blog, dar cu care ne mandrim foarte mult, pentru ca este, poate, cea mai reprezentativa imagine a sufletului unui suporter al gimnasticii.

Cat despre competitiile internationale de anvergura din 2009-2010, am incercat sa tinem pasul cu desfasurarea Campionatelor Mondiale de la Londra si a Campionatelor Europene de la Birmingham, transmitand iubitorilor de gimnastica rezultatele obtinute de gimnastii nostri in aproape toate zilele de concurs. Dupa Mondiale ne-a ajutat si Anna, care a scris un frumos articol din categoria „Sperantele Romaniei” cu Ana Porgras, medaliata noastra cu bronz la paralele in cadrul Mondialelor de la Londra. Din aceeasi categorie, de articole „altfel” sau „editoriale”, cum le numim noi, fac parte si cele despre noile senioare ale Romaniei incepand cu anul 2010 ori despre accidentarile din gimnastica.

Trebuie sa spunem ca, desi acest blog este in principal dedicat gimnasticii artistice din Romania, nu am putut rezista frumusetii surorii ei – ritmica – si am incercat sa ne implicam si in aceasta directie cate putin, aruncand cate o privire la Nationalele din noiembrie 2009 ori la Cupa Irina Deleanu din martie 2010. O ramura a gimnasticii care a adus si aduce in continuare cinste Romaniei, aerobica, este din pacate deocamdata absenta din paginile blogului nostru, dar vom incerca sa introducem mici articole si pe tema aceasta, daca vom reusi sa invingem timpul,  „inamicul” nostru numarul 1.

Ca oricine care face o treaba, din pasiune sau nu, este o satisfactie deosebita cand rezultatele sunt apreciate de un numar cat mai mare de cititori (in cazul nostru). Aceasta rasplata a recunoasterii a venit, spre bucuria noastra, odata cu locul 3 obtinut la categoria „Cel mai bun blog de sport” din cadrul celei mai mari competitii dedicate blogurilor din Romania – Roblogfest.

Toate experientele acestea puse cap la cap ne-au aratat pe de o parte ca putem ajuta si noi, cu posibilitatile noastre limitate, la promovarea gimnasticii romanesti, iar pe de alta parte ca putem conta pe atat de multi iubitori ai gimnasticii romanesti…de fapt, putem spune deschis ca echipa Fangymnastics este cu mult mai mare decat cei trei oameni care semneaza majoritatea articolelor si care o formau la inceput…Anna, Amalia, Andra, Miha, Tess si multi altii, romani sau straini, toti au contribuit direct sau indirect la informatiile prezentate in paginile acestui blog. Un blog care nu se vrea un substitut al site-urilor oficiale sau al jurnalelor profesioniste de sport, ci doar o pagina in care un grup de prieteni, iubitori de gimnastica, isi urmeaza pasiunea…

Am dori sa punem punct acestui articol aniversar, cu dorinta de a putea depana si la anul, in luna iulie, amintiri foarte placute de la competitiile care vor urma, una foarte speciala fiind Campionatele Mondiale de la Rotterdam, unde intreaga echipa Fangymnastics ii va incuraja chiar din sala pe sportivii nostri. Ne dorim, de asemenea, sa va bucuram in continuare cu noutati si cu rezultate de la concursurile de juniori si maestri ce urmeaza a se desfasura si sa continuam impreuna promovarea acestiu sport minunat.

Hai, Romania!

Fangymnastics

7 Responses to Doi ani de Fangymnastics…

 1. Iulia says:

  La multi ani si La mai mare!
  Felicitari si multe multumiri pentru eforturile depuse pana acum.

 2. Cris says:

  La multi ani!! Felicitari pentru ceea ce ati facut pana acum pe blog si mult succes in continuare!La multi ani!!!!!!!

 3. fangymnastics says:

  Multumim frumos!!! 😉

 4. Nicoleta says:

  Multi ani inainte!

 5. fangymnastics says:

  Multumim!

 6. Anna says:

  La multi ani, copii! 🙂

 7. fangymnastics says:

  Multam fain! 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.